Op donderdag 1 december is het World AIDS Day en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In de vierdelige serie 'De roze revolutie' onderzocht regisseur Michiel van Erp vanuit zijn persoonlijke verwondering de historie van de LHBTQIA+-beweging in Nederland in de afgelopen vijftig jaar en zoomt hij in op de tragedie van de aidsgolf in de jaren ‘80.

In 1975 kwam Michiel erachter dat hij homo is, sindsdien maakt hij deel uit van de LHBTQIA+-community en maakt hij 'alles mee'. Van de groeiende vrijheden die de beweging veroverde in de jaren 70, de aidsgolf die erop volgde tot de steeds groter wordende intolerantie tegen LHBTQIA+-ers heden vandaag de dag.

Tijdens het event gaat Michiel dieper in op zijn beweegredenen om deze serie te maken en gaan we in gesprek met één van de hoofdpersonen Noud Rietman. Hij is werkzaam bij het Aidsfonds en blikt vooruit in een wereld waar PrEP tegenwoordig de dienst uitmaakt.

Programma

  • 16.15 - Inloop
  • 16.30 - Start programma
  • 17.45 - Borrel

Reserveer hier je tickets via de website van FLOOR.